Χαιρετισμός της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο χαιρετισμό του, στα πλαίσια της πρώτης συνεδρίασης του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, ο εκπρόσωπος της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Νίκος Σφαντός, διαφοροποιήθηκε από το πανηγυρικό κλίμα και τις υποσχέσεις συναίνεσης όλων των υπολοίπων παρατάξεων, αναφέροντας τα εξής:
- Το πλαίσιο δραστηριοποίησης των νέων δημοτικών αρχών είναι συγκεκριμένο, υπαγορευόμενο από τον «Καλλικράτη», που αποσκοπεί στη δημιουργία μίας αποκεντρωμένης κι ευέλικτης κρατικής μηχανής, αφοσιωμένης στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων.  Ως εκ τούτου, και δεδομένης της συμφωνίας των υπολοίπων παρατάξεων με το περιεχόμενο υφιστάμενης νομοθεσίας, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική απέναντι στις διακηρύξεις της νέας διοίκησης του Δήμου, ότι δήθεν θα διαφοροποιηθεί από τις πρακτικές της προηγούμενης.
- Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις των εκπροσώπων των υπολοίπων παρατάξεων, δεν ειπώθηκε κουβέντα για τις τρομακτικές μειώσεις στην κρατική επιχορήγηση της τοπικής διοίκησης, που αγγίζουν τα 500 εκ. ευρώ, τις περικοπές στο προσωπικό, τη διαθεσιμότητα κ.λπ, που θα οδηγήσουν στην ιδιωτικοποίηση των ανταποδοτικών υπηρεσιών των δήμων (ενδεικτικά, πράσινο, καθαριότητα, τεχνικές υπρεσίες, αθλητισμός, παιδικοί σταθμοί), επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τον λαϊκό προϋπολογισμό.
-  Ως εκ τούτου, οι υποσχέσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης περί «θετικής αντιπολίτευσης» δεν αμφισβητούν και δεν ξεφεύγουν από το αντιδραστικό πλαίσιο του «Καλλικράτη».
- Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα συνεχίσει να ασκεί οργανωμένη αντιπολίτευση από την πλευρά των εργατικών – λαΪκών συμφερόντων. Ταυτόχρονα, καλεί τις λαϊκές οικογένειες και τους εργαζόμενους στο δήμο να μη δώσουν καμία πίστωση χρόνου στη νέα διοίκηση που αξιοποιεί από τώρα το πρόσχημα της «καμένης γης» για να δικαιολογήσει τη συνέχιση της πολιτικής της προηγούμενης διοίκησης. Να είναι έτοιμοι να δώσουν μαχητική και οργανωμένη απάντηση απέναντι σε μία, εκ των πραγμάτων, εχθρική προς τα συμφέροντά τους δημοτική αρχή.
- Με την ευκαιρία, ανέδειξε για άλλη μία φορά τα προβλήματα των παιδικών σταθμών, των οποίων η λειτουργία καθίσταται ολοένα και δυσκολότερη, ενώ οι γονείς καλούνται να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Κάλεσε δε, τη νέα διοίκηση να προγραμματίσει άμεσα σχετική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

8-9-2014
Λαϊκή Συσπείρωση Κηφισιάς


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις