«ΠΑΙΞΕ – ΓΕΛΑΣΕ» & ΠΛΗΡΩΣΕ

Το δρόμο της ιδιωτικοποίησης των δομών του Δήμου και της ενίσχυσης της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών του ακολουθεί η σημερινή Διοίκηση, με οδυνηρές επιπτώσεις για την τσέπη των λαϊκών οικογενειών και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Με τις ίδιες φτηνές δικαιολογίες, που χρησιμοποιήθηκαν κι από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου («γραφειοκρατικές διαδικασίες» κι «έλλειψη χρόνου»), παραδόθηκε για μία ακόμα χρονιά η διοργάνωση του Αθλητικού & Πολιτιστικού Καλοκαιριού «Παίξε - Γέλασε» σε ιδιωτική εταιρεία.
Ως εκ τούτου, η λαϊκή οικογένεια θα κληθεί για μία ακόμη φορά να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για το αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών της στον αθλητισμό και την αναψυχή, με το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 45 ευρώ την εβδομάδα για κάθε αθλούμενο! Για όσους, μάλιστα, δεν είναι δημότες Κηφισιάς (π.χ. εργαζόμενοι στην περιφέρειά του, ετεροδημότες κ.λπ.), το κόστος εκτοξεύεται στα 60 ευρώ ανά αθλούμενο!
Όπως μάλιστα διαβεβαίωσε η σημερινή διοίκηση, θα ληφθούν μέτρα ώστε να αποφευχθεί η συμμετοχή όσων δεν πληρώνουν, στοχοποιοώντας τις φτωχές οικογένειες που δεν μπορούν να διαθέσουν τα παραπάνω ποσά, ώστε να μην αναγκαστεί ο Δήμος να βάλει έστω κι ένα ευρώ για τη διοργάνωση του προγράμματος.
Ταυτόχρονα, διαιωνίζεται το καθεστώς ανασφάλειας του εκπαιδευτικού προσωπικού του Δήμου(γυμναστές κ.λπ.), που εξακολουθεί να εργάζεται με ολιγόμηνες συμβάσεις, χωρίς συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.

      Η Λαϊκή Συσπείρωση Κηφισιάς καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους φτωχούς  αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, να μην ανεχθούν την παραχώρηση των δομών του Δήμου σε ιδιώτες. Με κοινή οργάνωση και πάλη, να βάλουν φρένο στη πολιτική της  ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών του Δήμου και να διεκδικήσουν:
- Δωρεάν προγράμματα άθλησης και πολιτισμού για όλα τα παιδιά, χωρίς προϋποθέσεις,
- Να διεκδικήσει ο Δήμος κρατική χρηματοδότηση για δωρεάν και ποιοτικά αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα για όλους τους δημότες, κατοίκους κι εργαζόμενους στην περιφέρεια του Δήμου.
- Πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και γυμναστών με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, στα προ κρίσης επίπεδα, ώστε να διοργανώνει ο ίδιος ο Δήμος τα αθλητικά προγράμματα, χωρίς την εμπλοκή ιδιωτών.
- Άμεση δημιουργία αθλητικών προγραμμάτων για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.
Λαϊκή Συσπείρωση Κηφισιάς
16-6-2015


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις