Ανακοίνωση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ για το 1ο Δημοτικό Ν. Ερυθραίας

ΓΟΝΕΙΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΒΑΛΤΕ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κηφισιάς, ήδη προ διετίας είχε θέσει το ζήτημα των σχολικών υποδομών στο Δήμο Κηφισιάς. Η τότε Διοίκηση του Δήμου φρόντισε τότε να κρύψει τα προβλήματα κάτω από το χαλί, υποτασσόμενη πλήρως στη πολιτική που απαξιώνει το περιεχόμενο και τις υποδομές της εκπαίδευσης.
Η περίπτωση του 1ου Δημοτικού Ν. Ερυθραίας δεν είναι μεμονωμένη ούτε και τυχαία.
Αποτελεί παρακλάδι της πολιτικής που αφήνει τα σχολεία χωρίς δασκάλους, τους μαθητές χωρίς βιβλία, χωρίς φαγητό, χωρίς ιατροφαρμακευτική πρόληψη και περίθαλψη, που αναγκάζει τους γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Αποτελεί άμεση συνέπεια του Καλλικράτη, που μετέφερε σημαντικές αρμοδιότητες στην Τοπική Διοίκηση, όπως η διαχείριση των σχολικών υποδομών, χωρίς να εξασφαλίζονται οι αντίστοιχοι πόροι. Έτσι, το μάρμαρο καλείται να πληρώσει για μία ακόμα φορά η λαϊκή οικογένεια, μέσα από τα υπέρογκα δημοτικά τέλη. Η δε δημοτική αρχή, όπως άλλωστε και η προηγούμενη, προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα «εκ των ενόντων», προκειμένου να μη θίξει τον πυρήνα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.
Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής διάλυσης των δημόσιων δομών  που μπορούσαν να αναλάβουν τη συντήρηση των σχολικών υποδομών (Ο.Σ.Κ, τεχνικές υπηρεσίες δήμων. κ.λπ.), αφήνοντας ελεύθερο πεδίο για τη δράση των επιχειρηματικών ομίλων.
Είναι τελικά, απότοκο της γενικότερης πολιτικής που βάζει στο στόχαστρο τις όποιες κοινωνικές παροχές υπήρχαν μέχρι σήμερα, προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι για την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων, στα πλαίσια της ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας (πρωτογενή πλεονάσματα κ.λπ.).
Η κατάσταση του 1ου Δημοτικού Ν. Ερυθραίας είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα εμφανιστεί αργά ή γρήγορα και σε άλλα σχολεία του Δήμου, που ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα από την έλλειψη συντήρησης.  
Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς που, σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στις 6-11-2015, επιχείρησε να διασπάσει τη λειτουργία της σχολικής κοινότητας, σε αντίθεση με τα αιτήματα των γονιών.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΚΑΘΕ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΦΗΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Καλούμε τους γονείς να βάλουν εμπόδια στις πολιτικές που υποβαθμίζουν και βάζουν ταξικούς φραγμούς στην παιδεία.
Τους καλούμε να παλέψουν, από κοινού με τους εκπαιδευτικούς με αιτήματα – στόχους πάλης, που ανταποκρίνονται στις σημερινές οξυμένες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών και στην απαίτηση για ολόπλευρη μόρφωση και ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών. Να παλέψουν σήμερα για:
- Άμεση κρατική επιχορήγηση στο δήμο για να αντιμετωπιστεί η σημερινή κατάσταση. Σύγχρονες - ασφαλείς σχολικές υποδομές.
- Αντισεισμική μελέτη σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου, διεκδικώντας κονδύλια για την υλοποίησή τους.
- Να καλυφθούν τα κενά εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία με μόνιμους εκπαιδευτικούς. Μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην Εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
- Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μαθητών, άμεση υποδομή για δωρεάν παροχή δελτίων Υγείας.
- Καμία επιχειρηματική δράση στην παιδεία. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία.
- 20 μαθητές ανά τμήμα. Να αποσυρθεί η εγκύκλιος Κουράκη για 27 (+10%) μαθητές, δηλαδή για 30άρια τμήματα.
- Ειδικά μέτρα ανακούφισης για τις φτωχές οικογένειες, τους άνεργους για υλικά, αναλώσιμα κ.ά.

- Δωρεάν μετακίνηση και διασφάλιση ασφαλούς μεταφοράς όλων των μαθητών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις