Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Κηφισιά





Σε αγωνιστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31.05.24, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση των Κ.Ο. Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας του ΚΚΕ.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Κλειώ Χριστοπούλου, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, η οποία κάλεσε "Την Κυριακή στις 9 Ιούνη ο λαός να αξιοποιήσει τη μεγάλη ευκαιρία που έχει να στείλει ένα μήνυμα που θα ακουστεί σε όλη τη χώρα και σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο, στους Έλληνες εργαζόμενους και σε όλους τους λαούς!

Ένα μήνυμα που θα φτάσει μέχρι τις Βρυξέλλες και θα ταρακουνήσει το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου. Σε 10 μέρες από σήμερα μπορούμε να πούμε ένα μεγάλο «ΩΣ ΕΔΩ»!. Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για να χαμογελάσει ο λαός! "

Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση πραγματοποίησε ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος όπως επεσήμανε "Το ΚΚΕ σας είπε την αλήθεια από την πρώτη στιγμή. Προειδοποίησε, αποκάλυψε, δεν έπαψε να οργανώνει την πάλη ενάντια στη στρατηγική της ΕΕ.

Το μακρινό 1992, µόνο το ΚΚΕ καταψήφισε στην ελληνική Βουλή τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Όταν όλα τα υπόλοιπα κόμματα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και τα πρόδρομα σχήματα του ΣΥΡΙΖΑ, πανηγύριζαν και συνειδητά εξαπατούσαν τον ελληνικό λαό. Τώρα πια τα ψέματα τελείωσαν. Οι λαοί καταλαβαίνουν ότι η ΕΕ δεν είναι η δική τους Ευρώπη, η Ευρώπη των λαών. Είναι η φυλακή των λαών.

Ø Μας έλεγαν ότι η ενιαία αγορά της ΕΕ και ο ανταγωνισμός θα έφερναν ευημερία για όλους. Ποια είναι η πραγματικότητα; -16 εκατ. Άνεργοι, 95 εκατ. στο όριο της φτώχειας, 25% είναι κάτω των 18, 16% άνω των 25, πάνω από το 40% του πληθυσμού στην ΕΕ (2022) δεν μπορεί να καλύψει ιατρικές ανάγκες, όπως η ψυχική υγεία και η οδοντιατρική φροντίδα.

Ø Μας έλεγαν ότι η «πράσινη ανάπτυξη» θα φροντίσει το περιβάλλον και θα φέρει φθηνότερη ενέργεια για όλους. Ποια είναι η αλήθεια; Η ενεργειακή φτώχεια τσακίζει τα λαϊκά στρώματα σε όλη την ΕΕ τον 21ο αιώνα!!! Μέχρι να προσχωρήσει και η χώρα μας στην πολιτική της … «απελευθέρωσης» της ενέργειας, τη δεκαετία του 2000, η τιμή της kWh στην Ελλάδα ήταν από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη. Σήμερα, με τριπλάσια τιμή, ο λαός τζογάρει με ποιο χρώμα τιμολόγιο θα χάσει. Οι εγχώριοι ενεργειακοί πόροι, που παρείχαν ασφάλεια εφοδιασμού στη χώρα μας και κρατούσαν χαμηλά την τιμή, απαξιώνονται. Βουνά, αγροί, περιοχές natura παραδίδονται, άναρχα και χωρίς σχέδιο, στα «πράσινα» μονοπώλια. Καταστρέφονται. Τα χρηματιστήρια ενέργειας και ρύπων δεν προστατεύουν το περιβάλλον – αλλά τα κέρδη των ενεργειακών κολοσσών.

Ø Μας έλεγαν ότι η ΕΕ είναι εγγύηση για ένα ειρηνικό μέλλον. Ποια είναι η αλήθεια; Τόσοι πόλεμοι έχουν ξεσπάσει τα τελευταία 30 χρόνια. Τόσοι λαοί έχουν ματοκυλιστεί. Το μαρτυρούν τα ποτάμια των προσφύγων σε όλη την ΕΕ και στη χώρα μας. Τα Δυτικά Βαλκάνια είναι μια πυριτιδαποθήκη έτοιμη να τινάξει στον αέρα την περιοχή. Στο Αιγαίο, η ένταση εναλλάσσεται με τα παζάρια. Η κυβέρνηση μιλάει για «υπαρξιακή απειλή» που επιβάλλει την εγκληματική εμπλοκή μας σε όλες τις πολεμικές συγκρούσεις στον πλανήτη. Ποιος μας απειλεί αλήθεια; Η Τουρκία; Η Βόρεια Μακεδονία; Η Αλβανία; Σύμμαχοι όλες στο ΝΑΤΟ. Και παζαρεύουν την ένταξή τους στην ΕΕ. Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν τα πάντα για να μείνει στο απυρόβλητο η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. «Ιερή αμυντική συμμαχία» το αποκάλεσε ο κ. Κασσελάκης. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι όλοι είπαν ψέματα για τη συμφωνία των Πρεσπών. Μόνο το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είπε την αλήθεια: ότι αυτή η συμφωνία γίνεται για έναν και μόνο λόγο – για να μπει η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ – και κανένα πρόβλημα δε λύνει".

Τέλος κάλεσε το λαό "Στις 9 Ιούνη" να ψηφίσει ΚΚΕ,

-Ενάντια στις πολιτικές που τσακίζουν τις ζωές μας. -Ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ. -Ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στα σφαγεία του ΝΑΤΟ. -Ενάντια στο σύστημα που γεννάει τον πόλεμο, την φτώχεια, την προσφυγιά.

Ψηφίζουμε για τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας. Ένα ενισχυμένο ΚΚΕ στο ευρωκοινοβούλιο θα τους χαλάει τη σούπα της συναίνεσης, όπως κάνει και στη Βουλή. Θα αποκαλύπτει στον λαό τι σχεδιάζουν και ψηφίζουν όλοι μαζί εκεί μέσα, αποτελεί και εκεί τη δική του φωνή. Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί κοντύνει πραγματικά το ποσοστό της ΝΔ και να της κόψει τη φόρα. Γιατί μόνο το ΚΚΕ ασκεί τη μόνη αντιπολίτευση που μετράει και φοβούνται.

Δώστε τους λοιπόν αυτό που φοβούνται!

Και κάτι ακόμα: Τώρα, που τα προβλήματα και η δυσαρέσκεια συσσωρεύονται σε όλη την ΕΕ, τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν, και το ενδεχόμενο μιας νέας κρίσης είναι σοβαρό, τώρα χρειάζεται η πείρα, η καθαρή στόχευση, η μαχητικότητα του ΚΚΕ. Η ενίσχυση του ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές θα στείλει ένα σημαντικό μήνυμα για τον συντονισµό, την κοινή δράση των κινηµάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Εμπρός για ισχυρό ΚΚΕ και στην Ευρωβουλή εκεί που σχεδιάζονται οι αντιλαϊκές πολιτικές. Ισχυρό ΚΚΕ κι εκεί που ανατρέπονται – στους δρόμους του αγώνα


 

Σχόλια