Σχόλιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ σχετικά με το «Αθλητικό Καλοκαίρι» του Δήμου.

Οι δηλώσεις του προέδρου του ν.π. «Δημήτριος Βικέλας» κ. Γιώργου Παπαδόπουλου στην εφημερίδα «ΑΜΑΡΥΣΙΑ» της 27-6-2014, σχετικά με το Αθλητικό Καλοκαίρι του Δήμου Κηφισιάς πρέπει να σημάνουν συναγερμό στις λαϊκές οικογένειες.
Η διοίκηση του Δήμου, επικαλούμενη δήθεν τις «γραφειοκρατικές διαδικασίες» ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία την παροχή προσωπικού για τη λειτουργία του προγράμματος. Οι συνέπειες είναι ήδη γνωστές:
- Πανάκριβα αθλητικά προγράμματα, με τιμολόγια απαγορευτικά για τη λαϊκή οικογένεια (αγγίζουν ακόμα και τα 60 ευρώ την εβδομάδα για κάθε αθλούμενο),
- Εργαζόμενοι στον τομέα του αθλητισμού χωρίς συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα και βέβαια,
- Εγγυημένη κερδοφορία για τους επιχειρηματίες του κλάδου.
Επιβεβαιώνεται πλήρως η εκτίμηση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης ότι οι ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων παραχωρούνται με ταχείς ρυθμούς στους επιχειρηματίες, προκειμένου να επενδύσουν τα αμύθητα κεφάλαια που έχουν συσσωρεύσει. Σειρά παίρνουν και οι υπόλοιπες ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων, όπως η καθαριότητα, το πράσινο, ο πολιτισμός κ.λπ. Το λογαριασμό βέβαια θα κληθεί να πληρώσει, για ακόμα μια φορά, ο λαός.
Η διαχωριστική γραμμή είναι σαφής: ή με το λαό ή με τα μονοπώλια και τον κρατικό μηχανισμό τους, που περιλαμβάνει και την τοπική Διοίκηση. Τη φιλολαϊκή λύση θα τη δώσει ο οργανωμένος κοινός αγώνας των εργαζόμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, των ανέργων, των επαγγελματιών, των γυναικών, της νεολαίας. Να οικοδομήσουν τη Λαϊκή Συμμαχία, σε κατεύθυνση ρήξης και διεκδίκησης απέναντι σε αυτή την πολιτική.

Κηφισιά, 3-7-2014

Λαϊκή Συσπείρωση Κηφισιάς

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις