Από την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου άρχισαν οι κολιγιές και τα αλισβερίσια!

 

Ανακοίνωση για τις δημαιρεσίες του ΔΣ Κηφισιάς και την εκλογή της Δημοτικής Επιτροπής


Από την πρώτη συνεδρίαση άρχισαν οι κολιγιές και τα αλισβερίσια!

Σύμφωνα με τον  πρόσφατο άδικο και καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο  προβλέπεται  η συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής.  Πρόκειται για ένα 9μελές όργανο  με  υπερεξουσίες που  αποφασίζει για πολλά  και σημαντικά  ζητήματα που αφορούν  το  Δήμο,  τα οποία πολλές φορές  δεν τίθενται καν  προς συζήτηση   στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τα 6 μέλη της Δημοτικής  Επιτροπής   εκλέγονται  από την παράταξη της Διοίκησης  και τα 3 μέλη  εκλέγονται, σε «κοινό»  ψηφοδέλτιο  από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. 

Για την εκλογή των μελών της Δημοτικής Επιτροπής, οι υπόλοιπες  δύο παρατάξεις  της μειοψηφίας,  με υπόγειες μεταξύ τους συμφωνίες, παραποίησαν  τη βούληση  του  λαού του Δήμου μας,   όπως αυτή εκφράστηκε στις  πρόσφατες εκλογές,  αποκλείοντας από τη σύνθεση  της   Επιτροπής  εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Υπενθυμίζουμε ότι στις πρόσφατες εκλογές η Λαϊκή Συσπείρωση Κηφισιάς αναδείχτηκε τρίτη δύναμη.

Συγκεκριμένα,

Η  παράταξη  «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»  με επικεφαλής τον  κ. Θωμάκο, που  στηρίχτηκε από δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αναδείχτηκε δεύτερη  δύναμη και τέταρτη   η  παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΑ»   με επικεφαλής  την κ. Παπάζογλου (επίσημη στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ).

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν να  αποτυπωθεί η λαϊκή βούληση  και στην εκλογή των μελών  της Δημοτικής επιτροπής  που αναλογούν, με βάση τον καλπονοθευτικό νόμο της κυβέρνησης, στη μειοψηφία και στην αντιπροσώπευση στην Δημοτική Επιτροπή. Να εκπροσωπούνται δηλαδή όλες οι  παρατάξεις της αντιπολίτευσης. 

Αποδείχτηκε όμως ότι  εδώ και μέρες  τα πάντα είχαν συμφωνηθεί!    

Έτσι στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών της  Δημοτικής Επιτροπής που αφορούν στην αντιπολίτευση,  η παράταξη του κ. Θωμάκου επέλεξε, με βάση τον συσχετισμό που έχει, να κατεβάσει πέντε υποψηφίους (αντί για 6 που θα μπορούσε), αφήνοντας μία θέση κενή στους αναπληρωματικούς για την παράταξη της κ. Παπάζογλου, η οποία και εκλέχθηκε τελικά με ψήφο από την παράταξη του κ. Θωμάκου.   Δηλαδή αυτοί, που προεκλογικά δεν συμφωνούσαν, δήθεν, πολιτικά, μετεκλογικά  τα βρήκαν  και χωρίς κανένα πρόβλημα, προκειμένου να αποκλείσουν από τη δικαιούμενη θέση εκπρόσωπο της «ενοχλητικής» και γι’ αυτούς Λαϊκής Συσπείρωσης από τη Δημοτική Επιτροπή.   

Καταγγέλλουμε στο λαό του Δήμου μας το αλισβερίσι αυτό και δηλώνουμε ότι, είναι υποχρεωμένη η Δημοτική Επιτροπή να ενημερώνει και τον συνδυασμό μας που δεν εκπροσωπείται σε αυτήν, με ημερήσια διάταξη και με την δυνατότητα του παρατηρητή. Σε αυτό το πλαίσιο, θα ζητήσουμε στη πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ, να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις της επιτροπής εκπρόσωπός μας και θα τοποθετούμαστε πάντα με κριτήριο τα συμφέροντα  των εργαζόμενων, των λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας.

Ενημερώνουμε επίσης ότι ο Αντώνης Καρναβάς, από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», εκλέχθηκε στη θέση του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, στη χθεσινή πρώτη ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου.

Η  Λαϊκή Συσπείρωση  θα είναι, όπως πάντα, μπροστά σε κάθε διεκδίκηση, θα στηρίζει τα λαϊκά αιτήματα  και στο Δημοτικό Συμβούλιο   και  στους  δρόμους του αγώνα   για μια καλύτερη ζωή για τους εργαζόμενους, για το λαό.

Καλή χρονιά!  Με υγεία, δύναμη και αγώνες!

Κηφισιά 10-01-2024

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις