Περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Κηφισιάς στο αμαξοστάσιο του Δήμου

 



Στο αμαξοστάσιο περιόδευσε κλιμάκιο της Λαικής Συσπείρωσης Κηφισιάς με επικεφαλής τον Γιάννη Δημητρόπουλο, δημοτικό σύμβουλο Κηφισιάς , το πρωί της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου 2024. 
Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους τονίστηκε: «Είμαστε εδώ και μετεκλογικά, όπως είχαμε υποσχεθεί, πλάι στους εργαζόμενους του Δήμου και στηρίζουμε τις διεκδικήσεις σας για μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς όπως η χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας και η δημιουργία πλυντηρίου για τον καθαρισμό των οχημάτων. Διεκδικούμε τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και αντιτασσόμαστε στην εργασιακή «ομηρία» που στόχο έχει την απαξίωση υπηρεσιών του Δήμου με στόχο να εκχωρηθούν στα επιχειρηματικά συμφέροντα, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας». 
Παράλληλα ανέδειξαν το τεράστιο πρόβλημα της ακρίβειας, τονίζοντας ότι από την ακρίβεια δεν πλήττονται όλοι, γιατί ενώ ο λαός χρυσοπληρώνει τα «απολύτως απαραίτητα» στο σουπερμάρκετ ή την ενέργεια, οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε αυτούς τους κλάδους, εξασφαλίζουν τεράστια κέρδη και την ίδια στιγμή δαπανώνται εκατομμύρια ευρώ για τους εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Στη συνέχεια κάλεσαν τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους, μαζικοποιώντας τα ταξικά συνδικάτα, να απαιτήσουν μέτρα προστασίας για τη ζωή και την ασφάλεια τους και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Σημαντικός σταθμός, τόνισαν, σε αυτόν τον αγώνα θα είναι η 28η Φεβρουαρίου, επέτειος του εγκλήματος των Τεμπών, μέρα που τα εργατικά σωματεία οργανώνουν απεργία.
Τέλος υπογράμμισαν και πάλι τη δέσμευσή τους ότι θα είναι μαζί με τους εργαζόμενους στους αγώνες τους, σε σύγκρουση πάντα με τις αντιλαϊκές επιλογές κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις