Δήλωση του Γιάννη Δημητρόπουλου, υποψήφιου Δημάρχου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Κηφισιάς, για τη νέα σχολική χρονιά




Καλό ξεκίνημα και καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και εργαζόμενους στα σχολεία.Ευχόμαστε καλή χρονιά στα παιδιά μας, τους εκπαιδευτικούς τους, τους γονείς, όλους τους ανθρώπους που κινούνται γύρω από τον χώρο των σχολείων. Συγχρόνως, όμως, επισημαίνουμε και τις δυσκολίες που συνεχίζει να περνάει η λαϊκή οικογένεια, γεγονός που επηρεάζει και τους μαθητές.

 

Παράλληλα, συνεχίζεται η υποχρηματοδότηση των Δημοτικών Σχολικών Επιτροπών, οι απαράδεκτες αυξήσεις σε ρεύμα και καύσιμα που επηρεάζουν την λειτουργία των σχολείων μας, αφού δεν έχει γίνει καμιά αύξηση στην επιχορήγηση των δήμων από την κυβέρνηση, ούτε επανήλθαν οι τιμές στην Ενέργεια στα προηγούμενα επίπεδα. Ταυτόχρονα και ενώ η επιδημία του κορονοϊού συνεχίζει να είναι παρούσα, η κυβέρνηση δεν έχει φροντίσει ούτε για την επαρκή στελέχωση των δήμων με σχολικές καθαρίστριες με αποτέλεσμα η καθαριότητα να μην είναι αυτή που απαιτείται και οι εργαζόμενοι να εργάζονται με απαράδεκτες σχέσεις εργασίας.

 

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν τα εκπαιδευτικά κενά σε δασκάλους και καθηγητές, κυρίως της ειδικής αγωγής, ενώ σε ορισμένα νηπιαγωγεία δεν θα ξεκινήσει η λειτουργία του ολοήμερου διότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Ως αποτέλεσμα δεκάδες γονείς θα αναγκαστούν να πάρουν άδεια για να κρατήσουν τα παιδιά τους.

 

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, ζητάμε να γίνει πλήρης κτιριακός και αντισεισμικός έλεγχος στα σχολεία του Δήμου μας και συντασσόμαστε με την ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Κηφισιάς από 9/9/2023 αναφορικά με τη μη λειτουργία του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) στην Κηφισιά.

 

Ενωμένοι, γονείς, εκπαιδευτικοί και δημότες, να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών των σχολείων. Εμείς σε αυτή την κατεύθυνση θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις