Συνάντηση του Γιάννη Δημητρόπουλου με τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Κηφισιάς


Πηγή φωτό: Εφημερίδα Κηφισιά


Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Κηφισιάς, ο Γιάννης Δημητρόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος Κηφισιάς με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και αντιπροσωπεία του συνδυασμού, συναντήθηκαν με εκπροσώπους του γονεϊκού κινήματος της περιοχής μας.

Ο Γιάννης Δημητρόπουλος αναφέρθηκε στην παλαιότητα αρκετών σχολικών κτηρίων, που τα καθιστά επικίνδυνα για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη άμεσων ελέγχων στατικής επάρκειας για το σύνολο των σχολικών μονάδων του Δήμου, αλλά και δημιουργίας νέων κτηρίων. Καταδίκασε την πολιτική που καθιστά τον τακτικό έλεγχο, την ταχεία αποκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό των σχολικών μονάδων "μη επιλέξιμα" έργα, ιεραρχόντας άλλα, με μόνο κριτήριο τα κέρδη των εργολάβων. Πολιτική, η οποία χαράσσεται μεν από τις κυβερνήσεις και την ΕΕ, πλην όμως εφάρμοσαν όλες ανεξαιρέτως οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές. 

Τόνισε ότι το διαφοροποιημένο σχολείο που εξαρτά την εκπαιδευτική διαδικασία και την ποιότητα των σχολικών μονάδων, ανάλογα με τα εισοδήματα των γονέων και την ικανότητα των διευθυντών να προσελκύουν χορηγίες, αποτελεί πλήγμα στην καρδιά της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης και βρίσκει υποστηρικτές στις υπόλοιπες παρατάξεις που διεκδικούν το Δήμο.Σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν οι γονείς να αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στην τσέπη συνεχώς, είτε αυτό αφορά καθημερινές λειτουργίες του σχολείου, είτε συμμετοχή σε άλλες δραστηριότητες που διοργανώνει ο Δήμος.

Εξέφρασε την αντίθεσή του με την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην καθαριότητα των σχολείων, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, ενώ ανέδειξε την ανάγκη για πρόσληψη προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Ανέφερε, ακόμα, ότι είναι αναγκαία η πρόσληψη προσωπικού γενικών καθηκόντων για την κάλυψη διαρκών, καθημερινών αναγκών στα σχολεία.

Κάλεσε τους παρευρισκόμενους να ενισχύσουν με την ψήφο τους τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στο Δήμο Κηφισιάς και στην Περιφέρεια Αττικής, καθώς θα είναι σύμμαχος στις διεκδικήσεις των γονιών και την επόμενη μέρα. Τέλος σημείωσε ότι η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα σταθεί δίπλα στις διεκδικήσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Κηφισιάς για να έχουν τα παδιά μας μόρφωση που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις