Σύσκεψη της Λαϊκής Συσπείρωσης Κηφισιάς στις 22/10 στο Δημαρχείο





Σε σύσκεψη της Λαϊκής Συσπείρωσης Κηφισιάς το απόγευμα της Κυριακής 22/10/2023 μίλησε ο Γιάννης Δημητρόπουλος.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σφαγή που διαπράττεται αυτές τις μέρες στην Παλαιστίνη από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

"Πρόκειται για μια σφαγή που διαρκεί 75 χρόνια και έχει οδηγήσει σε πάνω από 100.000 Παλαιστίνιους νεκρούς. Τώρα απαιτείται να καταδικαστεί η βαρβαρότητα και να εκφραστεί μαζικά η λαϊκή αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης. Εργατικά σωματεία, επιτροπές ειρήνης, μαζικοί φορείς, φοιτητές, μαθητές πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα. Δεν είναι μόνο θέμα αλληλεγγύης επειδή μπροστά στα μάτια μας εξελίσσεται μια σύγχρονη γενοκτονία, είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας που αφορά άμεσα και τις δικές μας ζωές αφού υπάρχει ο κίνδυνος γενίκευσης της σύγκρουσης με την εμπλοκή κι άλλων περιφερειακών ή μεγάλων δυνάμεων." 

Συνέχισε λέγοντας: "Η στάση του λαού της Παλαιστίνης δείχνει τη δύναμη που έχουν οι λαοί όλου του κόσμου. Απέναντι στους Παλαιστίνιους βρίσκεται ένα υπερσύγχρονος στρατός, με εξελιγμένα όπλα και τεχνολογίες, με δυνατούς συμμάχους, που τους εξοπλίζουν και τους στηρίζουν. Κι όμως, όλα αυτά δεν μπορούν να συγκριθούν με το σθένος, με την καρδιά, με την αφοβία ενός ολόκληρου λαού που τους κοιτάει στα μάτια, που αρνείται να παραδοθεί, που παρά τις θυσίες και τον φόρο αίματος συνεχίζει να παλεύει πολλές φορές με πενιχρά έως ανύπαρκτα μέσα, με σφεντόνες και πέτρες, ακόμα και με γυμνά χέρια απέναντι στους κατακτητές. Κι όμως αυτός ο λαός είναι ακόμα εδώ, παλεύει για τη γη του και το μέλλον του. Παλεύει να υπάρχει και αύριο για να έχει ακόμη μια μέρα να πολεμήσει. Αυτή είναι η δύναμη του αποφασισμένου λαού και δεν συγκρίνεται με καμία πολεμική μηχανή στον κόσμο. Αυτός ο λαός αξίζει την αλληλεγγύη και τη στήριξη κάθε ανθρώπου που απεχθάνεται το άδικο."

Σε σχέση με τα αποτελέσματα των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών ο Γιάννης Δημητρόπουλος σημείωσε:

"Τα αποτελέσματα που κατέγραψαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης επιβεβαιώνουν τις θετικές διεργασίες που εκφράστηκαν και στις βουλευτικές εκλογές, πάρα τον συνολικά αρνητικό συσχετισμό. Σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, ο απεγκλωβισμός εργατικών-λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, η άνοδος του κύρους και η μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ. Αυτή η τάση εκφράστηκε και στο Δήμο μας με διακριτή ενίσχυση, όπου η Λαϊκή Συσπείρωση υπερδιπλασίασε τα ποσοστά της από 2,7% το 2019 σε 5,7% ενώ είχε σημαντική άνοδο και σε ψήφους (+600 από το 2019) εκλέγοντας για πρώτη φορά 2 δημοτικούς συμβούλους"

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην εκλογή 6 κομμουνιστών δημάρχων σε όλη την Ελλάδα περιγράφοντας τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στα περίπτερα της Λαϊκής Συσπείρωσης. 

"Στα εκλογικά κέντρα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους 5 Δήμους που πετύχαμε νίκες την περασμένη Κυριακή, εκτυλίχθηκαν, ελπιδοφόρες σκηνές: χιλιάδες Πατρινοί να υποδέχονται τον δήμαρχο-σημείο αναφοράς για τον λαό όλης της χώρας, Κώστα Πελετίδη. Εργαζόμενοι στους Δήμους να αγκαλιάζουν και να φιλούν τους κομμουνιστές Δημάρχους που επιστρέφουν στο πόστο τους σε Καισαριανή, Πετρούπολη και Χαϊδάρι. Ο λαός του Τυρνάβου να πανηγυρίζει τη μεγάλη νίκη του. Παλαιστίνιοι πρόσφυγες να μιλούν στο συγκεντρωμένο πλήθος, παίρνοντας και μοιράζοντας κουράγιο. Νέοι να γιορτάζουν, χορεύοντας αγκαλιασμένοι και στέλνοντας μήνυμα που έφτασε μέχρι τον «κόκκινο βράχο» της Ικαρίας."

Τέλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ανάγκη να συνεχιστεί και να ενταθεί ο αγώνας για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη λαϊκή οικογένεια:

"Με όλους αυτούς, που είναι ο δικός μας «χώρος», θα συνεχίσουμε ακόμα πιο αγωνιστικά. Όχι «σηκώνοντας τα μανίκια» όπως συνηθίζουν να λένε διάφοροι. Εμείς δε λείψαμε από κανένα λαϊκό πρόβλημα, δε ξεκινάμε σήμερα. Γιατί τον αγώνα τον δίναμε από κάθε θέση, και μέσα από τους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς και οπουδήποτε μπορούσαμε. Συνεχίζουμε τον αγώνα για τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων. Γιατί η ελπίδα για τον λαό δεν γεννιέται όταν «παζαρεύουν» και «τα βρίσκουν» ή «τα χαλάνε» δυνάμεις που έχουν τσακίσει τα δικαιώματά του και έχουν προδώσει ξανά και ξανά τις ελπίδες του, αλλά όταν ενώνονται οι άνθρωποι του μόχθου, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, βάζοντας στο επίκεντρο του αγώνα τους τις δικές τους ανάγκες.

 Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι μεγαλώνουν οι ευθύνες μας να συμβάλλουμε πιο αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση τη μαχητικότητα, τη μαζικότητα του εργατικού - λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση της καθημερινής πάλης του λαού, για να αποτρέψουμε χειρότερα μέτρα από την κυβέρνηση της ΝΔ και από τη συναίνεση που παρέχουν τα άλλα αστικά κόμματα, αλλά και από τις αντιλαϊκές τοπικές διοικήσεις. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κηφισιάς δεσμεύεται πως θα είναι η μαχητική και αγωνιστική αντιπολίτευση, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, απέναντι στις αντιλαϊκές επιλογές της νέας δημοτικής αρχής, της Περιφέρειας και του κράτους. Οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη που έδειξε ο λαός  στη λαϊκή συσπείρωση και θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων."

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση με κεντρικό άξονα την ανάγκη να υπάρχει μαχητική-λαϊκή αντιπολίτευση, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ εκφράστηκε και αισιοδοξία ώστε να συνεχίσουμε μαχητικά στους αγώνες, μετά και το θετικό αποτέλεσμα των εκλογών στην περιοχή μας.

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις