Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Κηφισιάς για την πτώση της πύλης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς


 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΥΛΗΣ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Με οργή αλλά όχι και έκπληξη, μάθαμε ότι σήμερα 21 Μαΐου 2024 κατέρρευσε η σιδερένια πόρτα της εισόδου του σχολικού κτηρίου του 3ου Δημοτικού Κηφισιάς την ώρα της αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό παιδιών!

Η εγκληματική αμέλεια βαραίνει την Δημοτική Αρχή, την Περιφέρεια και το υπουργείο Παιδείας. Έχουν την πρώτη ευθύνη για την παραλαβή του έργου και τον έλεγχο του εργολάβου.

Στο ίδιο σχολείο πριν λίγο καιρό είχαμε την υποχώρηση της ψευδοροφής και άλλα πολλά προβλήματα στο παρελθόν. Ένα σχολείο 70 χρόνων!!! Πριν 5 μέρες ξεχάστηκε παιδί του 3ου Νηπιαγωγείου όλη την ημέρα μέσα στο σχολικό. Μαζεύονται πολλά περιστατικά και μας γεμίζουν ανησυχία. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που τα μετατρέπει όλα σε εμπόρευμα σε όλους τους τομείς της ζωής μας και στην εκπαίδευση.

Την ευθύνη έχουν τα αστικά κόμματα αλλά και όλες οι παρατάξεις στο Δήμο και την Περιφέρεια που συμπλέουν με την πολιτική της ΕΕ που θεωρεί κόστος (και) την Παιδεία. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία, αφού επί χρόνια, γονείς και εκπαιδευτικοί φωνάζουν για την εγκατάλειψη του σχολείου.

Δεν δεχόμαστε αυτό που μας πλασάρουν ως καθημερινότητα. Η ανάγκη για Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική κόστους – οφέλους, την οποία υπηρετούν διαχρονικά κυβερνήσεις, ΕΕ και δημοτικές αρχές.

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση», έχουμε επανειλημμένως απαιτήσει την πραγματοποίηση ουσιαστικών τεχνικών και αντισεισμικών ελέγχων όλων των σχολικών κτηρίων του Δήμου μας. Στο πλάι του μαθητικού, γονεϊκού και εκπαιδευτικού κινήματος διεκδικούμε ασφαλείς και ολοκληρωμένες υποδομές στα σχολικά κτήρια για την εξασφάλιση ποιοτικής εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά και όχι έργα βιτρίνας στη βάση της λογικής της πράσινης μετάβασης.

Απαιτούμε άμεσα, το υπουργείο Παιδείας και η Δημοτική Αρχή να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Να προχωρήσουν τώρα στις απαιτούμενες ενέργειες, δηλαδή στον ουσιαστικό και ολόπλευρο -μεταξύ άλλων και αντισεισμικό- έλεγχο όλων των σχολικών κτηρίων και στη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την επιδιόρθωση και συντήρηση αυτών!

Δεν παίζουμε με την εκπαίδευση, την υγεία και τη ζωή των παιδιών μας!

Σχόλια