Αυτοαπασχολούµενοι: Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει πιο μαζικοί αγώνες αντεπίθεσης


 «Αυτοαπασχολούµενε, αυτοαπασχολούµενη έµπορε, βιοτέχνη, ελεύθερε επαγγελµατία, αυτοκινητιστή

Στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη, με πιο δυνατό ΚΚΕ, στείλε µήνυµα καταδίκης στην ΕΕ της βαρβαρότητας, στην κυβέρνηση της ΝΔ και στους άλλους επίδοξους διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει πιο μαζικοί αγώνες αντεπίθεσης

Για να εκφραστεί η οργή και η αγανάκτηση:

  • Ενάντια στη φοροληστεία, την ακρίβεια που καλπάζει στο σπίτι και στο µαγαζί. Για τις ατέλειωτες ώρες εργασίας χωρίς αντίκρισµα, τα χρέη που αυξάνονται.
  • Ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που µας αναγκάζουν να βάζουµε βαθιά το χέρι στην τσέπη για την υγεία, την εκπαίδευση των παιδιών µας, χωρίς καµία προστασία σε περίπτωση ασθένειας ή επαγγελµατικού ατυχήµατος.
  • Ενάντια στην ανύπαρκτη προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού. Για τις πυρκαγιές, τις πληµµύρες όπως στη Θεσσαλία, για το έγκληµα των Τεµπών και την προκλητική προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών.
  • Ενάντια στην ενεργό εµπλοκή της χώρας στη φωτιά των ιµπεριαλιστικών ανταγωνισµών των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ από τη µία και των Κίνα - Ρωσία από την άλλη. Στην Ουκρανία, στην Ερυθρά Θάλασσα και αλλού, µε τη µετατροπή της χώρας σε προκεχωρηµένο φυλάκιο µε ευθύνη της ΝΔ και όλων των άλλων κοµµάτων.

Δεν είσαι µόνος/η, είµαστε χιλιάδες

Οι κινητοποιήσεις των επαγγελµατιών ενάντια στο νέο φορολογικό έκτρωµα συναντήθηκαν φέτος µε τις εργατικές κινητοποιήσεις και απεργίες, µε τα µπλόκα των αγροτών, τους αγώνες των φοιτητών. Μαζί διαδηλώσαµε για το έγκληµα στα Τέµπη, δείξαµε την αλληλεγγύη µας στον Παλαιστινιακό λαό που χτυπιέται αλύπητα από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ και τους συµµάχους του.

Σε αυτό τον δρόµο της συλλογικής πάλης, της αγωνιστικής διεκδίκησης που πρωτοστατεί το ΚΚΕ, βρίσκεται η πραγµατική ελπίδα, η προοπτική.

Πάρε και εσύ τη δική σου θέση

Στις ευρωεκλογές στήριξε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ο “παράδεισος” που σου υπόσχονταν τα κόμματα του συστήματος.

Είναι αντίπαλός σου και δεν αλλάζει.

Γίνεται μόνο χειρότερη. 

ΕΕ και κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ τσάκισαν τα δικαιώµατά σου για τα κέρδη των µεγάλων επιχειρηµατικών συµφερόντων…

  • Μαζί στα µνηµόνια και στις πολιτικές των «µατωµένων πλεονασµάτων».
  • Μαζί δώσανε τα «κόκκινα» δάνεια στα funds, επιτάχυναν τις διαδικασίες πτώχευσης και πλειστηριασµών, ποινικοποίησαν τις λαϊκές αντιδράσεις.
  • Μαζί τσάκισαν την Κοινωνική Ασφάλιση, τις συντάξεις.
  • Μαζί περιόρισαν την κυριακάτικη αργία.

Σήµερα συνεχίζουν στον ίδιο δρόµο...

Η ΕΕ, η Τράπεζα της Ελλάδος, ο ΣΕΒ επαναλαµβάνουν µονότονα ότι η εκτεταµένη παρουσία πολύ µικρών επιχειρήσεων στη χώρα αποτελεί "µειονέκτηµα". Στην ίδια γραµµή κινείται η ΝΔ µε το "Σχέδιο Πισσαρίδη", όπως και τα άλλα κόµµατα που κυβέρνησαν στις αντιλαϊκές ράγες της ανταγωνιστικότητας. Γι’ αυτό αλληλοκατηγορούνται "ότι ο ένας κλέβει τις προτάσεις του άλλου" για τις πολιτικές µεγέθυνσης, εξωστρέφειας, συνέργειας της µικροµεσαίας επιχειρηµατικότητας.

Συµφωνούν...

- Με το νέο υπερµνηµόνιο του Ταµείου Ανάκαµψης: 1,8 τρισ. ευρώ, κλεµµένα από τον ιδρώτα των λαών, κατευθύνονται σε επιχειρηµατικούς κολοσσούς, σε µεγάλες επενδύσεις. Τα µονοπώλια πετυχαίνουν νέα ρεκόρ κερδοφορίας, ενώ χιλιάδες µικροεπιχειρήσεις φυτοζωούν, αποκλεισµένες από τη χρηµατοδότηση.

- Με τη στρατηγική της πράσινης µετάβασης: Με την απελευθέρωση και το χρηµατιστήριο Ενέργειας, την επιδότηση και εξασφάλιση υπερκερδών των ενεργειακών οµίλων, των εφοπλιστών, που έχουν οδηγήσει στη γενικευµένη ακρίβεια και στην ενεργειακή φτώχεια τον λαό.

- Με τη φοροαφαίµαξη του λαϊκού εισοδήµατος: Η υπερφορολόγηση των επαγγελµατιών έχει τη σφραγίδα της ΕΕ. Συµπεριλαµβανόταν στην Εαρινή Έκθεση της Κοµισιόν, ήταν προαπαιτούµενο για τις εκταµιεύσεις του Ταµείου Ανάκαµψης. Η ΝΔ µε την τεκµαρτή φορολόγηση και την υποχρεωτική εφαρµογή των mydata πήρε τη σκυτάλη από τις προηγούµενες κυβερνήσεις που καθιέρωσαν τη φορολόγηση από το 1ο ευρώ εισοδήµατος, το τέλος επιτηδεύµατος, τον ΕΝΦΙΑ, τους άδικους έµµεσους φόρους στα καύσιµα, στα τρόφιµα κ.ο.κ.

Μαζί χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τη στήριξη της µικρής επιχειρηµατικότητας.

Μαζί αρνούνται να υλοποιήσουν τις νοµοθετικές πρωτοβουλιες του ΚΚΕ για τη στήριξή σου.

Για ελάφρυνση των χρεών, για απαγόρευση των πλειστηριασµών, για ουσιαστικά µέτρα ενίσχυσης του εισοδήµατος, όπως η καθιέρωση αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ, στο όνοµα των δηµοσιονοµικών αντοχών...

Και στην κρίση και στην ανάπτυξη, η πολιτική τους έχει χαµένους και κερδισµένους

  • Από τη µια:

200.000 επιχειρήσεις έκλεισαν την προηγούµενη δεκαετία, στην πλειοψηφία τους µικρές ατοµικές, οικογενειακές, οι αυτοαπασχολούµενοι χωρίς προσωπικό µειώθηκαν κατά 120.000.

Το 30,6% των επαγγελµατιών έχει µία καθυστερούµενη οφειλή, 1 στις 2 επιχειρήσεις χωρίς προσωπικό δηλώνει µείωση τζίρου για το ‘23 σε χρονιά γενικευµένης ακρίβειας σε Ενέργεια, πρώτες ύλες, εµπορεύµατα, νοίκια.

  • Ενώ από την άλλη:

Τα κέρδη προ φόρων 500 επιχειρηµατικών οµίλων κατέγραψαν ιστορικό ρεκόρ, 20 δισ. ευρώ το 2022!

Τα καθαρά κέρδη των εισηγµένων στο Χρηµατιστήριο έφτασαν στα 11 δισ. το 2023, των συστηµικών τραπεζών άγγιξαν τα 4 δισ.!

Καταρρίπτεται ο µύθος ότι οι αυτοαπασχολούµενοι θα "ευηµερούν" σε µια οικονοµία µε θετικούς ρυθµούς ανάπτυξης, συνυπάρχοντας "αρµονικά" µε την κυριαρχία των µονοπωλίων.

Είναι πια φανερό. Το µεγάλο κεφάλαιο κερδίζει από τον εργαζόµενο λαό, από τους επαγγελµατίες και αυτοαπασχολούµενους επιστήµονες. Τους καταβροχθίζει λίγο - λίγο, τους καταχρεώνει, τους οδηγεί στην εξόντωση, στην ανεργία.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές θα είναι η απόδειξη ότι την επόµενη µέρα θα έχουν αντίπαλο, µέσα και έξω από τα Κοινοβούλια και κυρίως εκεί που κρίνονται όλα:

Στους δρόµους του αγώνα!

Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος για τα λαϊκά συμφέροντα

  • Γιατί το ΚΚΕ ήταν το µοναδικό κόµµα που σε προειδοποίησε για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ, όταν οι άλλοι έταζαν "λαγούς µε πετραχήλια" από την ενιαία ευρωενωσιακή αγορά.
  • Για να ηττηθούν τα κόµµατα που επί δεκαετίες σε εξαπατούν ότι η ΕΕ είναι µονόδροµος, "απάνεµο λιµάνι" στο διεθνή ανταγωνισµό. Που σε παραµυθιάζουν και σήµερα ότι η ΕΕ µπορεί να γίνει παράγοντας "εκσυγχρονισµού" όπως λέει η ΝΔ ή "προοδευτικών πολιτικών και µετασχηµατισµών" όπως λένε οι ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά. Άλλοι εξαπολύουν ψευτοπατριωτικές φανφάρες, πάντα εντός της φυλακής της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, όπως ο Βελόπουλος και άλλες ακροδεξιές δυνάµεις του συστήµατος, όταν συγγενή τους κόµµατα που κυβερνούν σε αρκετές χώρες, ακολουθούν ακριβώς τις ίδιες αντιλαϊκές επιλογές.
  • Για να γίνει πιο ισχυρό το ελπιδοφόρο ρεύµα αµφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής.

- Να εκφράσει µε χιλιάδες νέες κόκκινες ψήφους την αυξανόµενη δυσαρέσκεια των αυτοαπασχολούµενων και µικρών επαγγελµατιών.

- Να συναντηθεί µε την ανατρεπτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, τη µοναδική απάντηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση των µονοπωλίων, της ακρίβειας, της φτώχειας, των πολέµων.

- Να ανοίξει τον δρόµο για νέους, µεγάλους ελπιδοφόρους λαϊκούς αγώνες, για την εξουσία του λαού που θα οργανώνει την οικονοµία και όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες µε κίνητρο την κοινωνική ευηµερία.

Οι λαοί έχουν αστείρευτη δύναµη και δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. 

Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό, µπορεί να ανοίξει ο δρόµος της αντεπίθεσης!

Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ.

Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού.

Για την Ευρώπη των εργαζομένων, της φιλίας των λαών, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής ευημερίας».

Σχόλια