Καταγγελία Λαϊκής Συσπείρωσης Κηφισιάς

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κηφισιάς καταγγέλλει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της διοίκησης του δήμου καθώς και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να μη συζητηθούν δύο, κρίσιμα για τη λαϊκή οικογένεια, θέματα που είχαμε ζητήσει να περιληφθούν στην ημερήσια διάταξη.
Με ανακοινώσεις μας έχουμε καταγγείλει τον αποκλεισμό των παιδιών των ανέργων και των ελεύθερων επαγγελματιών, που οφείλουν εισφορές στον ΟΑΕΕ, από τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του Δημάρχου, καθώς και τις εξωφρενικές χρεώσεις που επέβαλε η διοίκηση του δήμου για τη συμμετοχή στο «Αθλητικό & Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2014», που αποκλείουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών από το δικαίωμα στον αθλητισμό.
 Ζητήσαμε τα δύο αυτά θέματα να περιληφθούν στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου της 11-6-2014. Με το πρόσχημα, όμως, ότι το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει, βάσει του «Καλλικράτη» μόνον για «έκτακτα κι επείγοντα θέματα», μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αρνήθηκε οποιαδήποτε συζήτηση επί των θεμάτων αυτών. Δεν καταδέχθηκε καν να απαντήσει στην επίμονη επισήμανση του εκλεγμένου με τη Λαϊκή Συσπείρωση ότι τα ζητήματα αυτά είναι επείγουσας φύσεως, δεδομένου ότι η διαδικασία εγγραφών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς λήγει στις 30-6-2014, ενώ οι δραστηριότητες του «Αθλητικού Καλοκαιριού» ξεκινούν στις 16-6-2014.
Αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά ότι η λαϊκή οικογένεια δεν έχει να περιμένει τίποτα από δημοτικές αρχές που υποκλίνονται στον «Καλλικράτη». Δεν θέλουν και δεν μπορούν να δώσουν λύσεις στα οξυμένα λαϊκά προβλήματα. «Επείγον» γι’ αυτούς είναι μόνον ό,τι εξυπηρετεί τις επιχειρήσεις κι ενισχύει την ανταποδοτική λειτουργία του δήμου.
Δεν χωράει καμία αυταπάτη: μόνη λύση αποτελεί ο κοινός αγώνας γονέων, εκπαιδευτικών, γυμναστών κι εργαζομένων απέναντι στις πολιτικές που κατακρεουργούν τα δικαιώματά τους στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας.
- Καλούμε τη δημοτική αρχή, έστω και τώρα, να ορίσει νέα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τη συζήτηση των παραπάνω θεμάτων.
- Καλούμε τους γονείς, ακόμα κι αν είναι άνεργοι ή αν οφείλουν εισφορές στον ΟΑΕΕ, να καταθέσουν αιτήσεις στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.
        - Να απαιτήσουμε από κοινού να γίνουν δεκτά στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς όλα τα παιδιά που έχουν κάνει αιτήσεις, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

18-6-2014
Λαϊκή Συσπείρωση Κηφισιάς

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις