Και οι παιδικές χαρές βορά στο κεφάλαιο.


Σύμφωνα με τα προσφάτως ανακοινωθέντα από το Υπουργείο Εσωτερικών, οι Δήμοι οφείλουν μέχρι τις 30-6-2014 να έχουν λάβει πιστοποίηση για τις παιδικές χαρές της αρμοδιότητάς τους. Σε διαφορετική περίπτωση, είτε αυτές θα κλείσουν, είτε τα παιδιά θα παίζουν με ευθύνη των γονιών τους. Στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι η άμεση παράδοση της κατασκευής, πιστοποίησης και συντήρησης των παιδικών χαρών στα χέρια ιδιωτών.
Παράλληλα, τα προβλήματα των παιδικών χαρών παραμένουν, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών. Σε περιοδεία που πραγματοποίησε η Λαϊκή Συσπείρωση Κηφισιάς, και μέσα από συζητήσεις με τους παρευρισκόμενους γονείς, διαπιστώθηκε ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων οι παιδικές χαρές παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης, με κατεστραμμένα ή επικίνδυνα παιχνίδια, ξεχαρβαλωμένους τάπητές κ.ο.κ. Σε ιδιαίτερα τραγική κατάσταση βρίσκεται η παιδική χαρά των εργατικών κατοικιών, της οποίας η εικόνα παραπέμπει σε περασμένες δεκαετίες, λόγω της παντελούς απουσίας οποιασδήποτε παρέμβασης.
Δεδομένης της παραπάνω καταληκτικής ημερομηνίας του Υπουργείου Εσωτερικών:
- Απαιτούμε την άμεση σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου για την ενημέρωσή του και τη λήψη απόφασης επί του ζητήματος.
- Απαιτούμε την άμεση διεκδίκηση επαρκούς χρηματοδότησης, ώστε ο Δήμος, με ίδια μέσα και προσωπικό, να καταστήσει τις παιδικές χαρές κατάλληλες και ασφαλείς για τα παιδιά.
- Καμία ανάμειξη ιδιωτών στις παιδικές χαρές.

25-6-2014
Λαϊκή Συσπείρωση Κηφισιάς

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις