Να μην εφαρμοστεί η αντιλαϊκή «αξιολόγηση».

Με το ν. 4250/2014 καθιερώθηκε η διαδικασία της «αξιολόγησης»,που αποσκοπεί στη διαμόρφωση ενός μικρού, ευέλικτου και επιτελικού κράτους, στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων και της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Μέσω αυτής μεθοδεύονται νέες απολύσεις στους Δήμους, νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, συρρίκνωση των υπηρεσιών τους, με σκοπό την πλήρη παράδοσή τους στους ιδιώτες.
Το παχνίδι είναι τόσο καλά «στημένο» καθώς υποχρεωτικά, το 15% των εργατοϋπαλλήλων των Δήμων πρέπει να πάρει «κάτω από τη βάση» (βαθμολογία 1 έως 6), ανοίγοντας το δρόμο για την απόλυσή  ή τη διαθεσιμότητά τους, με συνέπεια το κλείσιμο και την παράδοση των αντίστοιχων υπηρεσιών στους ιδιώτες.
Σημαντικό στοιχείο είναι επίσης ότι η αξιολόγηση είναι συγκριτική. Δηλαδή, το σύστημα βαθμολογεί τους υπαλλήλους όχι μόνο ως προς την άσκηση των καθηκόντων τους, αλλά συγκρίνοντας τον ένα με τον άλλον. Είναι, με άλλα λόγια, ένα σύστημα που καλλιεργεί τον ανταγωνισμό, δημιουργεί συνθήκες διαίρεσης των εργαζομένων, προάγει το χαφιεδισμό.
Σε συνδυασμό μάλιστα, με το νέο πειθαρχικό δίκαιο, επιχειρείται η διαμόρφωση εργαζομένων που θα σκύβουν το κεφάλι και θα δέχονται αδιαμαρτύρητα την κατάργηση των δικαιωμάτων τους στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας.
Σήμερα απαιτείται οι εργαζόμενοι να απαντήσουν στην προσφιλή μέθοδο κυβέρνησης και κεφαλαίου, αυτή του κοινωνικού αυτοματισμού και του «διαίρει και βασίλευε», διαμορφώνοντας την πιο πλατιά συμμαχία των εργαζομένων στο Δημόσιο με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, ώστε όλοι μαζί να απαιτήσουν δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες για το λαό. Αυτό κατακτιέται όταν οι εργαζόμενοι πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και συγκρουστούν με τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική που και αυτός ο νόμος υπηρετεί.
Ενόψει των παραπάνω:
- Απαιτούμε την κατεπείγουσα σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να πάρει απόφαση και να δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να μην εφαρμοστεί ο νόμος για την «αξιολόγηση» δομών και υπαλλήλων του Δήμου.
- Να μην υπογράψει ο Δήμαρχος απόφαση έκδοσης επιμερισμού ποσοστών.
- Οι εργαζόμενοι του Δήμου να μην πέσουν στην παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού και του εργατικού «κανιβαλισμού». Να απαιτήσουν την άμεση κατάργηση του αντεργατικού ν. 4250/14.

25-6-2014

Λαϊκή Συσπείρωση Κηφισιάς

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις