Να μην αποκλειστούν τα παιδιά των ανέργων και των αυτοαπασχολούμενων από τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς της Κηφισιάς.

Επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης Κηφισιάς προς τους εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους Κηφισιάς για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Στις 15-5-2014 ξεκίνησε η διαδικασία εγγραφών κι επανεγγραφών νηπίων και βρεφών στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς της Κηφισιάς. Μεταξύ των απαιτούμενων δικαιολογητικών, που αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Δήμου, περιλαμβάνεται και «6. Βεβαίωση εργοδότη ότι και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι ή πρόκειται να εργασθούν εντός μηνός από την υποβολή της αίτησης εγγραφής, με προσδιορισμό του ύψους των αποδοχών τους και επικυρωμένο φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου ενσήμων των γονέων προκειμένου για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Στην περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία, προσκομίζεται φωτοαντίγραφο της τελευταίας απόδειξης πληρωμής εισφορών προς τον Ο.Α.Ε.Ε».
Με αυτόν τον τρόπο αποκλείονται παιδιά ανέργων, ανασφάλιστων εργαζομένων ή ελεύθερων επαγγελματιών που αδυνατούν να καταβάλλουν τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές υπέρ Ο.Α.Ε.Ε. Σε κάθε δε περίπτωση, αποθαρρύνονται αυτοί από την υποβολή σχετικής αίτησης.
Υπενθυμίζουμε την πάγια θέση της παράταξής μας να γίνονται δεκτά όλα τα παιδιά που έχουν κάνει αίτηση για τους παιδικούς σταθμούς, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ο ρόλος των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών είναι καθοριστικός για τη μόρφωση, την κοινωνικοποίηση και την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών, ανεξάρτητα από το εάν οι γονείς τους εργάζονται ή έχουν πληρώσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές, ανεξάρτητα ακόμα, κι από το ύψος των εισοδημάτων τους.
Η επιμονή του δήμου στη διατήρηση των παραπάνω δικαιολογητικών είναι άκρως αντιεκπαιδευτική, αποδεικνύοντας ότι οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί γίνονται αντιληπτοί ως baby parking.
Δεδομένων άλλωστε των πρόσφατων διαβεβαιώσεων του Δημάρχου ότι τα παιδιά των ανέργων δεν αποκλείονται από τους παιδικούς σταθμούς, απαιτούμε:
-   Την άμεση κατάργηση της παραπάνω προϋπόθεσης και δικαιολογητικών για την αποδοχή παιδιών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.
-   Την άμεση αφαίρεση των σχετικών δικαιολογητικών από την ιστοσελίδα του Δήμου.
-   Να ενημερώσετε άμεσα τους γονείς, με νεότερη ανακοίνωση του Δήμου, μέσω της ιστοσελίδας του και του τοπικού τύπου για την κατάργηση των εν λόγω δικαιολογητικών.
-   Να συζητηθεί το θέμα στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο.

Κηφισιά, 29-5-2014
Λαϊκή Συσπείρωση Κηφισιάς

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις