Ο Αθλητισμός είναι δικαίωμα κι όχι εμπόρευμα - Καταγγελία της Λ.Σ. Κηφισιάς

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κηφισιάς καταγγέλλει τη διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς που, κατ’ εφαρμογή των επιταγών του «Καλλικράτη», μετατρέπει τον αθλητισμό σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.
Ο «τιμοκατάλογος» για τη συμμετοχή κάθε παιδιού στο «Αθλητικό & Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2014», που ανακοίνωσε ο δήμος, αποτελεί πρόκληση για την εργατική – λαϊκή οικογένεια που αναγκάζεται να βάζει όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη ενώ τα εισοδήματά της καταβαραθρώνονται. Ειδικότερα, για την εγγραφή στο πρόγραμμα απαιτείται η καταβολή του ποσού των 50 ευρώ την εβδομάδα για το πρώτο παιδί κάθε δημότη/κατοίκου του Δήμου, 40 ευρώ την εβδομάδα για το δεύτερο και 20 ευρώ την εβδομάδα για το τρίτο. Εάν ο ένας γονέας είναι άνεργος, τότε η χρέωση «πέφτει» στα 40 ευρώ την εβδομάδα ενώ δωρεάν είναι η συμμετοχή μόνον για τα παιδιά με άνεργους και τους δύο γονείς ή παιδιά άπορων οικογενειών.
Επαληθεύονται πλήρως οι εκτιμήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με τις συνέπειες του «Καλλικράτη» και της ανταποδοτικής λειτουργίας των Δήμων στα πρότυπα επιχειρήσεων, που θα οδηγήσει στην παραπέρα αφαίμαξη των λαϊκών οικογενειών. Ταυτόχρονα, οι γυμναστές του Δήμου απασχολούνται με ολιγόμηνες συμβάσεις, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, σε συνθήκες πολιτικής ομηρίας.
Αποτελεί πάγια θέση μας ότι ο Αθλητισμός είναι αναφαίρετο δικαίωμα, ιδιαίτερα των παιδιών, συμβάλλοντας στη διαπαιδαγώγηση, την ψυχαγωγία και την υγεία τους. Η επιβολή χαρατσιών για τη χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων ή τη συμμετοχή σε διοργανώσεις καθιστά την άθληση πολυτέλεια για τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τους εργαζομένους. Την ίδια στιγμή προωθείται η ιδιωτικοποίηση των αθλητικών και πολιτιστικών προγραμμάτων των δήμων, καθώς εξασφαλίζουν υψηλή κερδοφορία για τους επιχειρηματίες. 

Απαιτούμε:
- Να μην πληρώσει κανένας γονιός για τη συμμετοχή του παιδιού του στο «Αθλητικό & Πολιτιστικό Καλοκαίρι» του Δήμου.
- Να μονιμοποιηθούν οι γυμναστές του Δήμου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
- Άμεση δημιουργία αθλητικών προγραμμάτων για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.
- Να διεκδικήσει ο Δήμος κρατική χρηματοδότηση για δωρεάν και ποιοτικά αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα για όλους τους δημότες και κατοίκους του Δήμου.
- Καμία ανάμειξη ιδιωτών στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
- Να συζητηθεί το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.


Κηφισιά, 6-6-2014
Λαϊκή Συσπείρωση Κηφισιάς


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις